5M


Η προετοιμασία ενός καλού espresso είναι στην πραγματικότητα μια τέχνη και στην Ιταλία περιλαμβάνει τα λεγόμενα 5M στοιχεία : Miscela ( Χαρμάνι ), Macinadosatore ( μύλος άλεσης ), Macchina ( καφετιέρα ), Μάνο ( χέρι) και Manutenzione ( συντήρηση ).

Miscela ( Χαρμάνι ) Η γεύση, το άρωμα και ο πλούτος ενός espresso εξαρτάται από το μείγμα.

Macinadosatore ( Μύλος άλεσης ) Υπάρχουν δύο τύποι μύλων άλεσης του καφέ, οι οποίοι πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα είναι σε τέλεια κατάσταση. Ένα προβλήματα στο μύλο θα μπορούσε να επηρεάσει τη γεύση του καφέ και να δώσει στον espresso μια πικρή γεύση.

Macchina ( καφετιέρα ) Για να βεβαιωθείτε ότι ένα φλιτζάνι καφέ παίρνει τη σωστή ισορροπία, πρέπει κανείς να επιλέξει το καταλληλότερο μηχάνημα ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και να ακολουθοεί τα πρότυπα της πίεσης, της θερμοκρασίας και της παραγογικότητας που πρότεινει ο κατασκευαστής.

Mano ( χέρι ) Αυτό σημαίνει ότι η εμπειρία του barista και την ικανότητά του στην παραγωγή espresso, παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία.

Manutenzione ( συντήρηση ) Μια σωστή συντήρηση της μηχανής είναι απαραίτητη. Ο καθαρισμός του μηχανήματος σε τακτική βάση είναι απαραίτητος ειδάλλως μπορεί να επηρεάσει τη γεύση και το άρωμα του προϊόντος.