Aeropress


ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η χρήση AeroPress είναι ένας γρήγορος, εύκολος και βολικός τρόπος για να ετοιμάσετε εξαιρετικό καφέ στο σπίτι. Τα κλειδιά για να πάρεις καλά αποτελέσματα είναι τα εξής: χρησιμοποιείστε υψηλής ποιότητας καφέ, το άλεσμα του καφέ να είναι  σωστό, χρησιμοποιώντας καθαρό εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας τη σωστή θερμοκρασία του νερού και τέλος  βυθίζοντας σωστά. Θα χρειαστείς: ένα AeroPress, καφέ , φίλτρα AeroPress , ένα μύλο , ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης και μια κούπα για τον καφέ σας .

 

1. Aλέθουμε 17 γραμμάρια ( 1 AeroPress κουταλιά ή 3 κουταλιές της σούπας)του φρέσκου καφέ – ο αλεσμένος καφές πρέπει να είναι σαν το επιτραπέζιο αλάτι το κόψιμο του.

2. Τοποθετήστε το έμβολο ανάποδα μέσα στο σωλήνα με το μαύρο μέρος από καουτσούκ να αγγίζει τον   πυθμένα του αριθμού 4 και η κορυφή του εμβόλου πάνω στο τραπέζι .

3. Ξεπλύνετε το φίλτρο με ζεστό νερό και προθερμάνετε το ανεστραμμένο καπάκι .

4. Προσθέστε τον καφέ σας στο αναποδογυρισμένο AeroPress . Ρυθμίστε το χρονόμετρο σας για 1 λεπτό .

5. Στη συνέχεια, ρίξτε το ζεστό νερό περίπου (30 δευτερόλεπτα από το βρασμό ή περίπου 97 βαθμούς C) στο aeropress  σας , πλημμυρίζοντας τους κόκκους , και μέχρι την κορυφή του επιπέδου 3 .

6. Χρησιμοποιήστε το αναδευτήρι του AeroPress ανακατέψτε.

7. Στη συνέχεια , ρίχνουμε αρκετό νερό, ώστε να φτάσουμε το  επίπεδο 2.

8. Τοποθετήστε το φίλτρο στο μαύρο καπάκι και σφίξτε το.

9. Όταν το χρονόμετρο τελειώσει, γυρίστε το aeropress σε γωνία 45 μοιρών και περιστρέψτε το για 10 δευτερόλεπτα.

10. Γυρίστε το aeropress στην κορυφή της κούπα σας βυθίστε το έμβολο με απαλή και σταθερή πίεση.

11. Γυρίστε προσεκτικά σε όρθια θέση και αραιώστε το ρόφημα σας με ζεστό νερό – εμείς προτείνουμε να ξεκινήσετε με 50/50 αναλογία.