Περί σοκολάτας


Σοκολάτα

 

1 . Η λέξη «σοκολάτα» προέρχεται από τη λέξη των Αζτέκων , « Xocolatl " , που σημαίνει ειρωνικά « πικρό νερό ».

 

2 . Η μεγαλύτερη σοκολάτα που έγινε ποτέ δημιουργήθηκε το 2000 και ζύγισε  5.000 pounds. Το Τορίνο είναι η πόλη στην Ιταλία, που μπορεί να είναι υπερήφανη για αυτό το επίτευγμα.

 

3 . Οι Αμερικανοί τρώνε κατά μέσο όρο 22 κιλά καραμέλα κάθε χρόνο, ή περίπου  2.8 δισεκατομμύρια ετησίως, το οποίο χωρίζεται σχεδόν ισομερώς μεταξύ σοκολάτας και καραμέλας. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι καταναλώνουν πολύ λιγότερο από αυτό.

 

4 . Ενώ οι ΗΠΑ παράγει την περισσότερη σοκολάτα και καταναλώνει τα περισσότερα κιλά κάθε χρόνο, οι Ελβετοί καταναλώνουν την μεγαλύτερη ποσότητα κατά κεφαλήν, και δεύτεροι οι  Άγγλοι.

 

5 . Εκτός από τυρί και παγωτό-βιομηχανίες, οι Αμερικανοί βιομήχανοι σοκολάτας χρησιμοποιούν περίπου 1,5 δισ. κιλά γάλα και καταναλώνουν περίπου 3,5 εκατομμύρια κιλά από το πλήρες γάλα σε ετήσια βάση.

 

6 . Η βιομηχανία της σοκολάτας χρησιμοποιεί σήμερα το 40 % των αμυγδάλων στον κόσμο και το 20% των φυστικινέχεια προσπάθησε να μαγειρέψεινςςών του κόσμου.

 

7 . Η σοκολάτα είναι τεχνικά υπεύθυνη για το φούρνο μικροκυμάτων. Οι επιστήμονες πειραματίζονται με μικρό κύματα με την ελπίδα της δημιουργίας για καλύτερους ανιχνευτές ραντάρ.. Ένας επιστήμονας που ονομάζεται Percy Spencer μπήκε στο εργαστήριο με μια σοκολάτα στην τσέπη του και συνειδητοποίησε ότι γρήγορα άρχισε να λιώνει. Ο Spencer στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι το μάγνητρο θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρεύουν την τροφή. Δοκίμασε με επιτυχία ένα καλαμπόκι και στη συνέχεια προσπάθησε να μαγειρέψει ένα αυγό που μαγειρεύτηκε τόσο γρήγορα, που ανατινάχθηκε στο πρόσωπό του.

 

8 . Κάθε ρωσικό και αμερικάνικο διαστημικό ταξίδι έχει συμπεριλάβει σοκολάτες μαζί του.

 

9 . Στην τέταρτη επίσκεψη του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, παρουσίασε κόκκους κακάο στο ισπανικό δικαστήριο. Ο Βασιλιάς Φερδινάνδο και η βασίλισσα Ισαβέλλα δεν εντυπωσιάστηκαν και απέρριψαν τη σοκολάτα ως παράξενη μείξη των φυλών.

 

10. Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

 

11. Η σοκολάτα μειώνει την πιθανότητα καρδιακής προσβολής.

 

12. Η σοκολάτα προστατεύει από τις φλεγμονές του αίματος.

 

13. Η σοκολάτα μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο.

 

14. Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη.

 

15. Η σοκολάτα είναι καλή για το δέρμα σας.

 

16. Η σοκολάτα μπορεί να ελέγξει το κρύωμα.

 

17. Η σοκολάτα βελτιώνει τη ροή του αίματος.

 

18. Η σοκολάτα ενισχύει το μυαλό σας.

 

19. Η σοκολάτα θα σας κάνει να ζείτε περισσότερο.