Σοκολάτα


 

Η κρεμώδης και πλούσια υφή της ζεστής σοκολάτας θα σας κάνει να την λαχταράτε. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η ίδια απόλαυση μετατρέπετε σε κρύα απόλαυση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απολαύστε τη και σε λευκή με ένα απίστευτο άρωμα βανίλιας και την παχύρευστη υφή που αγαπήθηκε όσο ποτέ.!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μερικές απο τις αγαπημένες μας συνταγές είναι οι ακόλουθες:

 

ΡΟΦΗΜΑ ΛΕΥΚΗΣ Η ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Υλικά Δημιουργίας

1 κούπα κρύο, φρέσκο πλήρες γάλα (300 ml περίπου)

2 γεμάτες κ.σ. έτοιμη σκόνη ρόφημα λευκής η μαύρης σοκολάτας.

2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη (προαιρετικό)

 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το ρόφημα σοκολάτας και την ζάχαρη.

Μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τη φωτιά και

ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να λιώσουν.

σερβίρουμε σε φλιτζάνια.

 

 

 

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

 

Υλικά Δημιουργίας

1 κούπα κρύο, φρέσκο πλήρες γάλα (300 ml περίπου)

2 γεμάτες κ.σ. έτοιμη σκόνη ρόφημα σοκολάτας

1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη (προαιρετικό)

1 κ.γ. μέλι

1 ξυλάκι κανέλας

1 σφηνάκι ρούμι (20ml) (Amaretto, Kahlua, baileys )

 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το ρόφημα σοκολάτας,

το μέλι, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τη φωτιά και

ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να λιώσουν.

Στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι και σερβίρουμε σε φλιτζάνια.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Όπου φρέσκου γάλα (300ml) μπορούμε να βάλουμε 200ml φρέσκο πλήρες γάλα και άλλα 100ml κρέμα γάλακτος.

 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ:

Ακριβώς ίδια διαδικασία με την ζεστή σοκολάτα απλά προσθέτουμε την γεύση της αρεσκίας μας:

1/4 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο ή

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ή

1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο (κακουλέ) ή

1 φλιτζάνι άγλυκο γάλα καρύδας ή

1 μπανάνα (χτυπημένη στο μπλέντερ μαζι με όλα τα υλικά και μετά στην κατσαρόλα για ζέσταμα)

 

ΜΟΚΑ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟ (amaretto mocha)

 

Υλικά Δημιουργίας

1 κούπα κρύο, φρέσκο πλήρες γάλα (300 ml περίπου)

2 γεμάτες κ.σ. έτοιμη σκόνη ρόφημα σοκολάτας

60 γραμμάρια καφέ εσπρέσο (ρόφημα – όχι σκόνη)

50 γραμμάρια σιρόπι σοκολάτας (αυτό που βάζουμε στα παγωτά)

20 γραμμάρια αμαρέτο

Σαντυγί

 

Διαδικασία:

Το αμαρέτο είναι λικέρ αμυγδάλου με χώρα προέλευσης την Ιταλία.

Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το ρόφημα σοκολάτας, τον εσπρέσο, και το σιρόπι σοκολάτας.

Μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τη φωτιά και

ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να λιώσουν.

Στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι και σερβίρουμε σε φλιτζάνια.

Γαρνίρουμε με σαντιγύ και λίγο σιρόπι.

 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 

Υλικά Δημιουργίας:

1 κούπα κρύο, φρέσκο πλήρες γάλα (300 ml περίπου)

2 γεμάτες κ.σ. έτοιμη σκόνη ρόφημα σοκολάτας

1-2 ξυλαράκια κανέλλα

1 κλωναράκι βανίλιας σκισμένο στη μέση κάθετα.

Φλούδα από μισό πορτοκάλι

 

Διαδικασία:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Κατεβάζουμε από η φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 1-2'.

Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό.

 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

 

Υλικά Δημιουργίας:

1 κούπα κρύο, φρέσκο πλήρες γάλα (300 ml περίπου)

2 γεμάτες κ.σ. έτοιμη σκόνη ρόφημα σοκολάτας

1 κ. σ. μαρμελάδα κάστανο

2 κ. γλυκού κονιάκ

1/2 κ. γλυκού στιγμιαίος καφές

 

Διαδικασία:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Κατεβάζουμε από η φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 1-2' Λεπτά

 

ΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΛΕΥΚΗ ΒΙΕΝΟΥΑ

 

Υλικά Δημιουργίας:

1 κούπα κρύο, φρέσκο πλήρες γάλα (300 ml περίπου)

2 γεμάτες κ.σ. έτοιμη σκόνη ρόφημα σοκολάτας

5-6 Παγάκια

 

Διαδικασία

Όλα μαζί στο μπλέντερ και μετά σερβίρουμε.