Espresso


ΕΙΣΑΓΩΓΗ : Η Παραγωγή ενός καλού espresso δεν είναι εύκολο. Απαιτεί υπομονή , προσπάθεια , κατανόηση και δεξιότητες . Τα κλειδιά για να πάρεις ένα καλό espresso από μια εσπρεσομηχανή  περιλαμβάνουν: χρήση υψηλής ποιότητας  φρέσκου ​​καφέ. Σωστή άλεση του καφέ με ένα μύλο υψηλής ποιότητα. Ακριβής ποσότητα καφέ μέσα στο κλείστρο και η εκχύλιση του καφέ στη σωστή θερμοκρασία. Κρατώντας  καθαρό εξοπλισμό είναι ένα κρίσιμο μέρος της εξασφάλισης της ποιότητα.. Δείτε επίσης τα  5Μ στο τμήμα της βιβλιοθήκης .. !

 

 

1. Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημά σας έχει ζεσταθεί . Προθερμάνετε το φλιτζάνι του espresso σας.

2. Αφαιρέστε το κλείστρο και σκουπίστε το για να καθαρίσει και να στεγνώσει.

3. Αλέστε την  δόση του καφέ σας . Ο καφές πρέπει να αλεστεί με μύλο καλης ποιότητας, κατευθείαν μέσα στο κλείστρο και  όσο το δυνατόν ομοιόμορα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε 16 έως 18 γραμμάρια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας ), ανάλογα με το κλείστρο σας, και πόσο καιρό ο καφές σας είναι ψημένος.

 

Συμβουλή Barista: Το άλεσμα πρέπει να είναι λεπτό.

4. Πατήστε το κλείστρο μία ή δύο φορές στον πάγκο για τη διευθέτηση του καφέ . Πρέπει να υπάρχει μια μικρή ποσότητα του καφέ πάνω από το άνω χείλος του κλείστρου.

5. Ισιόστε τον καφέ και βεβαιωθείτε ότι κόκκοι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στο κλείστρο

6. Με το Με το πατητήρι συμπιέζεται τον καφέ με περίπου 30kg πίεση. προσπαθήστε να το κρατήσετε  επίπεδο για μια ομαλή εξόρυξη.

7. Ξεπλύνετε το grouphead σας. Περιμένετε περίπου 3 δευτερόλεπτα το νερό να τρέξει.

8. Εισάγετε το κλείστρου στο grouphead. Ξεκινήστε τον κύκλο εκχύλισης και το χρονόμετρο την ίδια στιγμή.

9. Τοποθετήστε το φλιτζάνι κάτω απο το κλείστρου και  παρακολουθήστε το espresso σας να έχει μια σταθερή ροή. Ολόκληρη η εκχύλιση θα πρέπει να είναι 25-30 δευτερόλεπτα για να ετοιμάζω ένα espresso . Αν παίρνει πολύ περισσότερο , ρυθμίστε τον μύλο προς GROSSO . Αν τρέχει πάρα πολύ γρήγορα , δοκιμάστε ένα λεπτότερο άλεσμα .

10. Δοκιμάστε και ρυθμίστε .