French Press


 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ : Χρησιμοποιώντας μία γαλλική Πρέσα είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρεις πραγματικά εξαιρετικό καφέ στο σπίτι. Τα κλειδιά για να πάρεις καλά αποτελέσματα είναι τα εξής: Πολύ καλός καφές, άλεσμα του καφέ σωστά, καθαρός εξοπλισμός, φιλτραρισμένο νερό  και χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Θα χρειαστείτε μία γαλλική πρέσα, καφέ , ένα μύλο , ένα κουτάλι , ένα χρονόμετρο και φλυτζάνια.

 

 

 

1. Αλέστε 17-20 γραμμάρια για 2 φλιτζάνια (150ml το καθένα). Ο αλεσμένος καφές πρέπει να είναι περίπου τόσο χοντρός όσο η φρυγανιά. Προθερμάνετε την γαλική πρέσα

2. Προσθήκη καφέ .

3. Στη συνέχεια, ρίξτε το ζεστό νερό (30 δευτερόλεπτα από το βρασμό ή περίπου 97 βαθμούς C) στην γαλλική πρέσα , πλημμυρίζοντας το σύνολο των κόκκων  και ξεκινήστε το χρονόμετρο σας για 4 λεπτά.

4. Μετά από 1 λεπτό, ανακατέψτε και ρίξτε το υπόλοιπο νερό ομοιόμορφα μέχρι την κορυφή και τοποθετεί το καπάκι. Μετά τα 4 λεπτά, πιέστε και σερβίρετε .

5. Ρίχνουμε τον καφέ στα φλυτζάνια αμέσως

6. Πίνουμε τον καφέ μας