Πώς αποθηκεύουμε τον καφέ.!


ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

 

Σε αεροστεγές και σε δροσερό μέρος: Η αποθήκευση είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την  διατήρηση της φρεσκάδας του καφέ σας και τη γεύση. Είναι σημαντικό να τον  κρατήσετε μακριά από υπερβολικό αέρα,υγρασία, θερμότητα και φως – με αυτή τη σειρά – προκειμένου να διατηρηθεί φρέσκια ​​η γεύση του όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι κόκκοι του καφέ είναι όμορφοι για διακοσμητικό, αλλά θα θέσει σε κίνδυνο τη γεύση του καφέ σας, εάν αποθηκεύετε τον καφέ σας σαν διακοσμητικό  σε γυάλινα δοχεία στον πάγκο της κουζίνας σας. Κάτι τέτοιο θα τον αναγκάσει να γίνει μπαγιάτικος και ο καφέ σας θα χάσει γρήγορα την φρεσκάδα και το ​​άρωμα του.

 

Αποθήκευση του ημερήσιου καφέ: Είναι σημαντικό να μην ψύχετε ή καταψύχετε τον καφέ σας επειδή η επαφή με την υγρασία θα προκαλέσει διάβρωση. Αντ 'αυτού, φυλάξτε τον καφέ σε αεροστεγή γυάλινα ή κεραμικά δοχεία σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Να θυμάστε ότι ένα συρτάρι κοντά στο φούρνο είναι συχνά πολύ ζεστό, όπως και ένα συρτάρι σε έναν εξωτερικό τοίχο της κουζίνας σας, αν δέχεται θερμότητα από κατα τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Οι εμπορικές συσκευασίες καφέ που έχετε αγοράσει τον καφέ σας, δεν είναι γενικά κατάλληλες για μακροχρόνια αποθήκευση. Τα κατάλληλα δοχεία αποθήκευσης καφέ με ένα αεροστεγές σφράγισμα είναι μια αξιόλογη επένδυση.

 

Αγοράστε σωστα: Είναι σοφό να αγοράσει κανείς καφέ σε ποσότητες ανάλογες με το πόσο γρήγορα θα χρησιμοποιηθεί. Ο καφές αρχίζει να χάνει τη φρεσκάδα του σχεδόν αμέσως μετά το ψήσιμο, έτσι είναι πολύ καλύτερο να το αγοράσεις σε μικρότερες ποσότητες.

 

Αγοράστε φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ συχνά και να αγοράζετε μόνο ό,τι θα χρησιμοποιήσετε στις επόμενες 1 ή 2 εβδομάδες. Και επειδή η έκθεση στον αέρα είναι ο χειρότερος εχθρός του καφέ σας, είναι μια καλή ιδέα να διαιρέσετε τον καφέ σας σε πολλά μικρότερα τμήματα, διατηρώντας το μεγαλύτερο και αχρησιμοποίητο τμήμα σε ένα αεροστεγές δοχείο.