Moka Pot


ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Μια Moka Pot  μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προετοιμάσετε τον καφέ σας. Κλειδιά για καλό καφέ χρησιμοποιώντας ένα Moka Pot είναι : χρησιμοποιείστε υψηλής ποιότητας καφέ, το άλεσμα του καφέ να είναι  σωστό, χρησιμοποιώντας καθαρό εξοπλισμό και χρησιμοποιώντας τη σωστή θερμοκρασία του νερού. Θα χρειαστείτε ένα Moka Pot, έναν  βραστήρα ή άλλη συσκευή για να βράσει το νερό, καλή ποιότητα μύλου, μια πηγή θερμότητας ( ηλεκτρική ή αερίου κουζίνα ) και φλυτζάνια.

 

 

1. Προθερμάνετε το νερό με τον βραστήρα.

2. Αλέστε τον καφέ σας σε μια ρύθμιση για γαλλικό καφέ , περίπου σαν το επιτραπέζιο αλάτι. Χρειάζεται αρκετό καφέ για να γεμίσετε το καλάθι του φίλτρου, το οποίο είναι περίπου 15 έως 17 γραμμάρια για ένα 4 – cup Bialetti δοχείο Μόκα.

3. Προσθέστε το ζεστό νερό και συμπληρώνουμε μέχρι τη γραμμή στο κάτω μέρος της Μόκας.

4. Τοποθετήστε το φίλτρο στο κάτω μέρος της Μόκας.

5. Γεμίστε το καλάθι με καφέ , ελαφρά πιέστε και ισιόστε τον καφέ με το δάχτυλό σας. Βουρτσίστε μακριά τους περιττούς κόκκους.

6. Βιδώστε το πάνω και το κάτω μέρος μαζί.

7. Βάλτε την μόκα στη μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και βεβαιωθείτε ότι η λαβή δεν υποβάλλεται σε θερμότητα. Αφήστε το καπάκι ανοικτό.

8. Ο καφές θα αρχίσει να βγαίνει σιγά σιγά. Μόλις πάρει το χρώμα του κίτρινου μελιού , αφαιρέστε από την πηγή θερμότητας και κλείστε το καπάκι .

9. Τυλίξτε το κάτω μέρος της μόκας με μία βρεγμένη, κρύα πετσέτα για να σταματήσει η εκχύλιση.

BARISTA TIP : Το κάνουμε αυτό για να αποτρέψουμε τον καφέ από την ανάπτυξη μια μεταλλικής γεύσης.

10. Μοιράστε σε κύπελλα ή μια καράφα. Μπορεί να θέλετε να αραιώσετε με ζεστό νερό, ανάλογα με την προτίμηση σας.