Η ποιότητα του καφέ


H ποιότητα του καφέ

 

Η ποιότητα της παρασκευής του καφέ εξαρτάται από τους εξής παράγοντες ( χωρίς συγκεκριμένη σειρά ):

 

1. Ο χρόνος από την άλεση των κόκκων.

 

2. Χρόνος από το ψήσιμο.

 

3. Η καθαριότητα του εξοπλισμονο του καφέ

 

4. Η ποικιλία του καφέ (τι καλλιεργεια, κλπ.).

 

5. Η ποιότητα του νερού

 

Γεγονός: Αφού έχετε φρεσκοκαβουρδισμένο και αλεσμένο καφέ, και ο εξοπλισμός είναι χωρίς υπολείμματα λαδιού από την τελευταία φορά, η ποιότητα των φασολιών κάνει την τεράστια διαφορά.

 

Ο καφές Arabica είναι πλούσιος σε γεύση, ενώ ο καφές robusta έχει περισσότερη καφεΐνη, λιγότερη γεύση και η παραγωγή είναι φθηνότερη. Όταν αγοράζετε καφέ, προτιμήστε 100 % Arabica.

 

Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι ένα 100 % arabica espresso μείγμα είναι καλύτερο

 

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο καφές είναι στα καλύτερά του μετά από 12-24 ώρες απο το καβούρδισμα του.

 

Αγοράστε πάντα φρέσκο και φρεσκοκομμένο καφε.