H ποιότητα του καφέ
Η ποιότητα της παρασκευής του καφέ εξαρτάται από τους εξής παράγοντες ( χωρίς συγκεκριμένη σειρά ):
1. Ο χρόνος από την άλεση των κόκκων.
2. Χρόνος από το ψήσιμο.
3. Η καθαριότητα του εξοπλισμονο του καφέ
4. Η ποικιλία του καφέ (τι καλλιεργεια, κλπ.).
5. Η ποιότητα του νερού
Γεγονός: Αφού έχετε φρεσκοκαβουρδισμένο και αλεσμένο καφέ, και ο εξοπλισμός είναι χωρίς υπολείμματα λαδιού από την τελευταία φορά, η ποιότητα των φασολιών κάνει την τεράστια διαφορά.
Ο καφές Arabica είναι πλούσιος σε γεύση, ενώ ο καφές robusta έχει περισσότερη καφεΐνη, λιγότερη γεύση και η παραγωγή είναι φθηνότερη. Όταν αγοράζετε καφέ, προτιμήστε 100 % Arabica.
Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι ένα 100 % arabica espresso μείγμα είναι καλύτερο
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο καφές είναι στα καλύτερά του μετά από 12-24 ώρες απο το καβούρδισμα του.
Αγοράστε πάντα φρέσκο και φρεσκοκομμένο καφε.