Καφές και Ιστορία


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΣ;

 Ο καθένας αναγνωρίζει ένα ψητό κόκκο καφέ, αλλά αν δεν έχετε ζήσει ή ταξιδέψει σε μια αναπτυσσόμενη χώρα του καφέ, μπορεί να μην αναγνωρίσετε ένα πραγματικό δέντρο του καφέ . Κλαδεύονται κοντά κατά την καλλιέργεια , αλλά είναι ικανή να αυξάνεται περισσότερο από 30 μέτρα ύψος. Ένα δέντρο του καφέ είναι καλυμμένο με σκούρα πράσινα , κέρινα φύλλα απέναντι το ένα από το άλλο σε ζεύγη.

Οι κόκκοι του καφέ μεγαλώνουν μαζί στα κλαδιά των δέντρων. Παίρνει σχεδόν ένα χρόνο για τους κόκκους να ωριμάσουν μετά τα ανθοφόρα και ευωδιαστά , λευκά άνθη . Επειδή μεγαλώνει σε ένα συνεχή κύκλο, δεν είναι ασυνήθιστο να δεις λουλούδια , πράσινα φρούτα και ώριμα φρούτα ταυτόχρονα σε ένα δέντρο. Τα δέντρα μπορούν να ζήσουν για διάστημα 20 – 30 χρονών και είναι ικανά να αναπτύσσονται σε ένα ευρύ φάσμα κλίματος , εφ 'όσον δεν υπάρχει σκληρή διακύμανση της θερμοκρασίας. Ιδανικά, προτιμούν ένα πλούσιο έδαφος και ήπιες θερμοκρασίες , με συχνές βροχοπτώσεις και σκιερό ήλιο.

Coffea arabica – Ποικιλίες arabica : Bourbon, Typica, Caturra, Mundo Novo, Tico, San Ramon. Ο Τζαμαϊκανός Blue Mountain Coffea arabica κατάγεται από τα αρχικά δέντρα του καφέ που ανακαλύφθηκαν στην Αιθιοπία . Αυτά τα δέντρα παράγουν μια λεπτή, ήπια γεύση και εναν αρωματικό καφέ. Οι Arabica aντιπροσωπεύουν περίπου το 70 τοις εκατό της παραγωγής καφέ στον κόσμο . Στην παγκόσμια αγορά, καφέδες arabica φέρουν τις υψηλότερες τιμές . Οι καλύτεροι Arabica καφέδες καλλιεργούνται σε μεγάλα υψόμετρα. Γενικά, στο διάστημα μεταξύ 2.000 έως 6.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας – αν και ιδανικό υψόμετρο ποικίλλει ανάλογα με την απόσταση προς τον ισημερινό.

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ότι η θερμοκρασία πρέπει να παραμείνει ήπια. Όύτε πολύ ζεστός ούτε πολύ κρύος καιρός , ιδανικά μεταξύ 59 με 75 βαθμούς , με περίπου 60 ίντσες της βροχής ετησίως. Τα δέντρα είναι πλούσια, αλλά ένας βαρύς παγετός θα τα σκοτώσει . Τα δένδρα Arabica είναι δαπανηρά για να τα καλλιεργήσει το έδαφος, επειδή τείνει να είναι απότομο και με δύσκολη πρόσβαση. Επίσης , επειδή τα δέντρα ARABICA είναι πιο επιρρεπή από τα robusta , χρειάζονται επιπλέον φροντίδα και προσοχή.

Οι κόκκοι Arabica είναι πιο επίπεδοι και πιο μακρόστενοι από τα robusta και με λιγότερη καφεΐνη. Η ανατομία ενός καφέ: Το εξωτερικό δέρμα του κόκκου του καφέ ονομάζεται εξωκάρπιο. Κάτω είναι το μεσοκάρπιο, ένα λεπτό στρώμα πολτού, που ακολουθείται από ένα γλοιώδες στρώμα που ονομάζεται παρέγχυμα. Οι ίδιοι κόκκοι που καλύπτονται σε μια περγαμηνή που μοιάζει με φάκελο που ονομάζεται το ενδοκάρπιο. Στο εσωτερικό του, side- by-side βρίσκονται δύο κόκκοι , ο καθένας χωριστά αλλα καλύπτονται με μία στρώση λεπτής μεμβράνης. Η βιολογική ονομασία για αυτή την μεμβράνη ή δέρμα είναι το spermoderm , αλλά γενικά αναφέρεται στο εμπόριο του καφέ ως « ασημένιο δέρμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Expresso Μηχανήματα το 1822: H πρώτη μηχανή εσπρέσο έγινε στη Γαλλία . Το 1933 , ο Δρ Ernest Illy εφηύρε την πρώτη αυτόματη μηχανή espresso. Ωστόσο , η σύγχρονη μηχανή εσπρέσο δημιουργήθηκε από το ιταλό Achilles Gaggia το 1946 . O Gaggia εφηύρε μια υψηλής πίεσης μηχανή espresso. Η πρώτη μηχανή espresso παρήχθη το 1960 από την εταιρεία Faema.

Η Melitta Bentz ήταν μια νοικοκυρά από την Γερμανία, η οποία εφηύρε το πρώτο φίλτρο καφέ. Έψαχνε για έναν τρόπο για να ετοιμάζει το τέλειο φλυτζάνι του καφέ με καμία πίκρα. Η Melitta Bentz αποφάσισε να εφεύρει έναν τρόπο να κάνει ένα φιλτραρισμένο καφέ. Ρίχνει βραστό νερό πάνω από αλεσμένο καφέ και με το υγρό να φιλτράρεται , αφαιρώντας τους κόκκους . Η Melitta Bentz είχε πειραματιστεί με διαφορετικά υλικά, έως ότου ανακάλυψε ότι το στυπόχαρτο του γιου της που χρησιμοποιούσε για το σχολείο λειτούργησε καλύτερα . Έκοψε ένα στρογγυλό κομμάτι στυπόχαρτο και το έβαλε σε ένα μεταλλικό κύπελλο .

Στις 20 του Ιούνη 1908 , το φίλτρο του καφέ και το χαρτί φίλτρου κατοχυρωθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Στις 15 Δεκεμβρίου του 1908 , Melitta Bentz και ο σύζυγός της Hugo ξεκίνησαν την Melitta Bentz Εταιρεία. Την επόμενη χρονιά πούλησαν 1200 φίλτρα καφέ στην εύλογη Leipziger στη Γερμανία. Η Mellitta Bentz Εταιρεία κατοχυρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη σακούλα του φίλτρου το 1937 και vacuum packing το 1962 . James Mason James Mason εφηύρε την καφετιέρα στις 26 Δεκεμβρίου 1865. Στιγμιαίος καφές. Το 1901, ανακαλύφθηκε ο στιγμιαίος καφές (απλα προσθετες νερο) από έναν Ιάπωνα-Αμερικανό χημικό, τον Satori, από το Σικάγο .

Το 1906 , ο άγγλος φαρμακοποιός George Constant Washington, εφηύρε τον πρώτο μαζικής παραγωγής στιγμιαίο καφέ. Ο Ουάσιγκτον ζούσε στη Γουατεμάλα και μετά από πειραματισμούς δημιούργησε το "Red E Coffee". Το εμπορικό σήμα για το στιγμιαίο καφέ, βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά το 1909. Το 1938, Ο Nescafe εφευρέθηκε. Στις 11 Μαΐου 1926 Ο Maxwell καταχωρήθηκε.